Iohannis, primit la Vatican de Papa Francisc. Suveranul Pontif a acceptat invitatia presedintelui de a veni in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Papa Francisc, seful statului fiind insotit de sotia sa, Carmen Iohannis, si de delegatia prezidentiala. Discutiile intre Iohannis si Suveranul Pontif au durat circa 20 de minute, apoi presedintele Romaniei i-a prezentat-o Sanctitatii Sale pe sotia sa si pe principalii colaboratori. Papa Francisc a acceptat invitatia lui Klaus Iohannis de a veni in Romania

La final, presedintele i-a daruit papei o gravura a Sibiului, realizata de artistul plastic Stefan Orth. Iohannis i-a explicat Suveranului Pontif ca, in gravura, este reprezentat centrul orasului, unde se afla mai multe biserici de diferite confesiuni, semn ca, in Romania, oamenii pot convietui impreuna in armonie, indiferent de religie, relateaza Agerpres.
De asemenea, seful statului i-a oferit Sanctitatii Sale si o moneda de aur, emisiune numismatica dedicata implinirii a 2000 de ani de crestinism. Klaus Iohannis i-a explicat Papei Francisc faptul ca aceasta moneda semnifica importanta pe care romanii o acorda crestinismului.
La randul sau, Papa Francisc i-a facut cadou presedintelui o fotografie care il reprezinta pe ingerul pacii invingand moartea.
In Cetatea Sfantului Scaun, Iohannis a avut si o intalnire cu secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, caruia i-a daruit o moneda de argint emisa cu ocazia implinirii a 130 de ani de la nasterea lui Iuliu Hossu, primul cardinal roman.
La finalul vizitei sale la Vatican, presedintele a depus, impreuna cu sotia sa, un buchet de flori la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea, aflat la Basilica Sfantul Petru.