Ion Cristoiu pleacă de la EVZ. Ce motive invocă în luarea deciziei

Jurnalistul Ion Cristoiu a anunțat vineri că va renunța la colaborarea cu ziarul Evenimentul Zilei, prezentând și motivele care l-au determinat să ia această decizie.Redăm textul integral pe care l-a postat Ion Cristoiu pe pagina sa de Facebook:

“Gîndul de la ora 12

Cred că voi renunța la colaborarea cu EVZ

Confrații de la EVZ au avut amabilitatea de a reproduce textul meu de pe fb despre știrea privind refuzul lui Ponta de a se întîlni cu Victoria Neuland. Aserțiunea mea că premierul se va întîlni, totuși, cu demnitarul american se baza pe credința că Victor Ponta e un om normal. Din acest punct de vedere, e greu de conceput un refuz de a se întîlni cu emisarul unei țări cu care România are un parteneriat strategic. Consideram, așadar, că știrea despre refuz face parte dintr-o manevră a lui Ponta menită a contracara teza că e gata să stea drepți în fața Marelui Licurici. Pînă și declarația lui Dragnea că Ponta nu-i în țară mi se pare ca ținînd de diversiunea menită să atenueze semnificarea întîlnirii drept una de urecherea premierului.

După două săptămîni și ceva de absență, e primul text de-al meu apărut în Evz. Explicabilă curiozitatea mea de a vedea reacțiile postacilor. Așa cum de altfel bănuiam, reacțiile m-au convins încă o dată că trebuie să renunț la colaborarea cu EVz. Fie că site-ul e pîndit de mașinăria de postări a Elenei Udrea, trimisa lui TB pe meleagurile noastre politice, fie că lectorii EVZ sînt chiar tîmpiți ( în loc să mă combată cu argumente, ei mă înjură, comparîndu-mă cu incomparabilii editorialiști din redacție), iluzia că mă adresez unor inteligențe și nu unor călcîie s-a spulberat. Are vreun rost să scrii pentru inși spălați la creier, ca și telespectatorii Antenei 3, dar cu un alt furtun?“
sursa – dcnews.ro