Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta, arestat preventiv

Cumnatul premierul Victor Ponta, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv

în dosarul în care este suspectat că a deturnat fonduri europene prin firma pe care o administrează. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție poate fi contestată la aceeași instanță.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar, potrivit Mediafax.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi că firmele acestora au obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic.

Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu au mai cerut arestarea sa.

Conform anchetatorilor, în perioada 2011- 2015, Iulian Cristian Herţanu, administrator de drept şi, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, Vladimir Ciorbă şi Mihai Marian Coman au constituit un grup infracţional pentru a-şi adjudeca fraudulos un contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene.
Prima declarație a premierului despre acuzațiile aduse cumnatului său

Ei sunt acuzaţi că şi-au însuşit ilegal importante sume de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor obţinute prin proiectul cu finanţare europeană şi prin sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

În acelaşi dosar, deputaţii Sebastian Ghiță şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract.

Potrivit referatului procurorilor, Ghiță ar fi exercitat intervenții la o firmă la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar pentru atribuirea unui contract către o anumită asociere de societăți comerciale. Anchetatorii îl acuză că a făcut demersuri și în vederea obținerii unor informații confidențiale.
– See more at: http://www.dcnews.ro/iulian-her-anu-cumnatul-lui-ponta-arestat-preventiv_468020.html#sthash.flSy3gqc.dpuf