Judecătorul Ionuţ Matei, care l-a condamnat pe Adrian Năstase, candidează la funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme

Judecătorul Ionuţ Matei, care a condus completul care a dispus condamnarea lui Adrian Năstase pe fond în dosarul Trofeul Calităţii, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme. Dacă va primi avizul Consiliului Superior al Magistraturii, Ionuţ Matei va ocupa cea de a doua funcţie de vicepreşedinte în cadrul Curţii Supreme.
Potrivit organizării Curţii, judecătorul Matei va conduce şi unul dintre completele de penal de cinci judecători, completele care de regulă dau sentinţele definitive în dosarele de mare corupţie.
Reamintim că Adrian Năstase are pe rol la completul de 5 recursul în dosarul Zambaccian, condus acum de şefa secţiei penale a Curţii Supreme.
Până la această oră Ionuţ Matei este singurul candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme.
Judecătorul Ionuţ Matei a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu susţinut în faţa CSM. Ionuţ Matei este judecător din 1995. A activat la Judecătoria sectorului 3, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. În noiembrie 2011, judecătorul, a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.
Pe 30 ianuarie 2012, completul condus de Ionuţ Matei a dispus condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Condamnara a fost menţinută de completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu, preşedintele instanţei.
Ionuţ Matei a pronunţat şi sentinţa de codamnare în dosarul lui Gregorian Bivolaru (şase ani de închisoare). Înainte de pronunţarea sentinţei, judecătorul a primit o scrisoare de ameninţare.
Judecatorul Matei a făcut parte din completele de judecată care au decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea (fond) a fostului ministru Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

SURSA:GÂNDUL