JURNALIST DIGI24 CONCEDIAT DE SĂRBĂTORI

Televiziunile de ştiri traversează momente de suferinţă, odată cu trecerea în noul an şi la scurt timp după

încheierea campaniei electorale pentru prezidenţiale. După România TV şi Realitatea TV, a venit şi rândul celor de la Digi 24 TV să „producă” ştiri la început de an despre dureroasele restructurări.

Semnalul a fost dat încă din Ajunul Crăciunului, atunci când managementul central al concernului RCS-RDS a decis să taie în carne vie la staţiile locale Digi 24 TV.

Astfel, şefii stațiilor au primit ordin de la București ca, de la 1 ianuarie 2015, să rămână 50% din personalul existent. Astfel, între 7 și 10 persoane au fost disponibilizate de la fiecare stație locală, totalul, la nivel național, fiind de aproape 100 de oameni. Angajaților nu li se mai prelungesc contractele, care, la Digi, sunt încheiate pe perioadă determinată. Restructurările au vizat atât reporteri, cât și operatori, regie, personal tehnic. În stațiile locale se va lucra de la 1 ianuarie într-o singură tură și fiecare zonă va avea un singur producător executiv.

Sandu MuresanLa Cluj, de exemplu, au fost puşi pe liber 10 din totalul de 30 de angajaţi. Situaţia a provocat reacţii dramatice printre cei care au rămas fără job. Sandu Mureşan (dreapta), un jurnalist cu experienţă de 20 de ani în presă, care a lucrat şi la Realitatea TV, a postat pe Facebook un mesaj emoţionant în care face apel la breaslă pentru a putea continua să lucreze ca jurnalist. Iată mesajul său: