KELEMEN HUNOR, DESPRE PARTENERIATUL CIVIL: LUNI VOIM AVEA O DISCUȚIE PE PROIECT. CRED CĂ AVEM NEVOIE DE ACEASTĂ INSTITUȚIE

UDMR va analiza luni, în şedinţa grupurilor parlamentare reunite, proiectul privind parteneriatul civil, a declarat, vineri, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, adăugând, că, în opinia sa, este nevoie de instituţia parteneriatului civil, potrivit Agerpres.
„Luni vom avea o discuţie şi va exista o prezentare pentru că sunt câţiva colegi care au lucrat pe acest proiect (al parteneriatului civil -n.r.) şi luni, la şedinţa grupurilor reunite, ne vor prezenta un proiect şi argumentele necesare. Cred că avem nevoie de instituţia parteneriatului civil. Instituţia căsătoriei, aşa cum s-a format pe parcursul zecilor, sutelor de ani în civilizaţia europeană trebuie păstrată, din punctul meu de vedere, aşa cum este şi vorbim doar de instituţia căsătoriei, nu vreau să le amestec căsătoria cu familia şi trebuie instituţia parteneriatului civil pentru cei care sunt excluşi sau

se exclud singuri din varii motive, pentru aceste persoane e nevoie de insituţia parteneriatului civil”, a afimat Kelemen Hunor, la RFI.
El a spus că vor fi, probabil, mai mulţi reprezentanţi ai Uniunii care vor susţine acest proiect.
„Încă nu cunosc forma finală a proiectului, dar probabil că sunt mulţi de la noi care vor susţine, vom vedea luni după-amiază după ce discutăm în grupurile reunite”, a adăugat liderul UDMR.