KLAUS IOHANNIS – INCOMPATIBILITATE. ICCJ a admis în principiu recursul ANI. Primul termen pe 14 IANUARIE

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis marți în principiu recursul ANI

în procesul în care președintele ales al României, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate.

Judecarea fondului va începe pe 14 ianuarie 2015

Magistrații de la ÎCCJ vor trece la judecarea pe fond a dosarului, iar primul termen de la Curtea Supremă a fost stabilit pentru data de 14 ianuarie, când vor fi citate la proces cele două părți – Klaus Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Admite în principiu recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinței nr.235 din 25 septembrie 2013 a Curții de Apel Alba Iulia — Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la 14 ianuarie 2015 — Completul de judecată nr.2. Cu citarea părților”, se arată în decizia instanței.

Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, scrie Mediafax. Aceștia au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului a contestat raportul ANI ce îl declara încompatibil în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Raportul ANI, desființat de Curtea de Apel

Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Klaus Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Înalta Curte de Casație și Justiție este cea care va decide definitiv dacă preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost sau nu în incompatibilitate.
– See more at: http://www.dcnews.ro/klaus-iohannis-incompatibilitate-iccj-a-admis-recursul-ani-in-dosarul_460511.html#sthash.WKmoNkW3.dpuf