KLAUS IOHANNIS PROPUNE UN NOU PACT, DE DATA ACEASTA PE ECONOMIE: ‘NU MAI PUTEM PERMITE ACCIDENTE DE TIPUL ORDONANȚELOR C’

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, din nou, guvernarea PSD, acuzând că măsurile anunțate în programul de guvernare au rămas simple promisiuni.
„Sunt absolut convins că dumneavoastră, reprezentanți ai mediului de afaceri puteți avea un rol în această schimbare. Trebuie să asigurăm cadrul implicării și de dialog al partenerilor sociali în dezbateri. În momentul de față acest cadru denota discrepanțe, favoritsime, o demonstrează multitudinea de acte nediscutate cei cei vizați.
Îmi doresc ca deciziile guveranmentale să nu mai trădaze mediul de afaceri ca pe un subiect pasiv obligat să se conformeze, ci să existe decizii fundamentate și discutate. (…)
Ar fi trevuit ca guvernele predente să propunsă soluții concrete pentru românii din diaspora, care privesc cu încredere dspre țară. Am adresat partidelor un apel să facem un pact. Adresez aceeași rugăminte și către Coaliția pentru Dezvoltarea României.
Nu mai putem permite accidente de tipul ordonanțelor de urgență care lansate peste noapte bulversează economia și societatea”, a declarat Klaus Iohannis.