La ora 9.00 votul era în desfășurare în 24 de secții

MAE a anunțat, vineri, că au mai fost deschise secții de votare în țări precum Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud și China, Filipine, la ora 9.00, ora României, votul fiind în curs de desfășurare în 24 de secții de votare organizate în străinătate.

”Votul la alegerile pentru desemnarea Președintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secția de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secție de votare organizată în afara granițelor României. Următoarele secții de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan”, arată MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la ora 9.00, ora României, votul era în curs de desfășurare în 24 de secții de votare organizate în străinătate. Procesul de votare decurge în condiții normale, în toate cele 24 de secții deschise la această oră.

Pentru asigurarea condițiilor optime de vot pentru toți cetățenii români aflați în străinătate care doresc să își exercite dreptul la vot pentru acest scrutin, MAE a trimis 4.501.107 de buletine de vot.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.