Laturi, asternuturi infecte si conditii in care nici macar un caine nu ar putea trai! Cum arata un spital in Romania in anul 2014!

Sistemul medical romanesc este in coma profunda, iar conditiile ajung sa fie asemanate cu cele dintr-un lagar. Cel mai recent exemplu: spitalul de copii Sfanta Maria, din Iasi.

In urma cu aproximativ doua luni, publicarea unui val de imagini in care se prezenta mizeria pe care trebuie s-o suporte pacientii internati in spitalele a dus la declansarea unei actiuni de control care viza verificarea conditiilor igienice, dar si instituirea unui standard elementar de curatenie. Dupa acel episode, s-au facut publice statistici ingrijoratoare, venite de la Ministerul Sanatatii, care anuntau ca doar 7,7% din spitale nu erau asigurate cu produse necesare curateniei.

Acum, un nou caz vine sa arate ca aceasta actiune se desfasoara intr-un ritm foarte lent. Intr-un spital de copii, din Iasi, mamicile sunt oripilate de conditiile in care sunt nevoiti sa-i tina pe micuti.
“Asa arata un spital de copii la noi (Spitalu Sf Maria, din Iasi) cu paturi rupte si murdare, lenjerii infecte, veceuri unde voma e data cu mopul intr-o parte, si lasata acolo, prize desfacute si functionale langa paturi de copii. Sa nu mai vorbesc de personalul medical, care e jalnic si lipsit de total de profesionalism. Ne-am internat la ora 14 cu febra 39,5 si pana a doua zi la ora 8 dimineata nu am primit decat doua supozitoare de paracetamol si 3 ml de ibalgin (ceea ce puteam sa fac si eu acasa). Au fost trei decese pe palier si un copil lasat sa se sufoce cu secretii, pentru ca la Terpaie Intensiva e un singur aspirator nazal. Asta e Romaniasi astea sunt spitalele unde ne mor copii cu zile!”, reclama o mamica, in speranta ca cineva va lua masurile necesare. Iar comentariile au venit sa condamne de asemenea conditiile mizerabile pe care trebuie sa le suporte copiii. “Asta e deja focar de infectie …Nu se poate numi spital.Trist”, “Dezgustator!!! Zici ca e spital in Cernobil”.
61546351

61546352

61546353

61546354

61546355

sursa: cancan.ro