Laura Codruța Kovesi: Dați-ne resurse să facem filaj și vă promit că nu mai apelăm la SRI

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, joi, că SRI are un rol tot mai mic

„în a determina deschiderea unor anchete penale”.

Întrebată dacă a deranjat-o vreodată expresia „binomul SRI-DNA”?, Laura Codruța Kovesi a spus: „Nu mă deranjează. Noi, de exemplu, nu avem propriul serviciu pentru a face filaje. Avem nevoie. La cine să apelăm? Văd că o parte din cei care critică această colaborare cu SRI sunt în Executiv.
PUBLICITATE

OK, daţi-ne mâine suficiente resurse să putem să facem filaj şi interceptări şi vă promit că nu mai apelăm la SRI, o să primim doar sesizări. Sigur, sunt foarte mulţi care şi-ar dori ca doamna Kovesi şi DNA să fie certaţi cu toată lumea, nimeni să nu mai ajute DNA-ul şi să nu mai avem rezultate”.

Relația DNA-SRI

„Noi avem o relaţie instituţională cu SRI. În momentul în care se deschide dosarul penal treaba lor s-a terminat. E posibil ca procurorul, printr-o adresă, să întrebe dacă mai au date şi informaţii noi. Spre exemplu dacă sesizarea vine în luna mai şi procurorul deschide dosarul în iunie, e posibil să întrebe dacă din mai până în iunie au mai apărut informaţii noi”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

În legătură cu afirmaţia publică a lui Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice din SRI, care a spus că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte dosarele până la capăt, șefa DNA a zis: „Nu, chiar nu mă interesează ce face SRI-ul în activitate. Nu ştiu ce se înţelege prin „urmăresc dosarele”. Şi jurnaliştii urmăresc dosarele. Ce pot să spun este următorul lucru: colaborarea noastră cu Serviciul Român de Informaţii este strict instituţională. Ei ne trimit sesizările, noi facem anchetă. Nu o să vedeţi niciun ofiţer de informaţii care audiază oameni, care administrează probe sau îi spune unui procuror ce să facă. Pe de altă parte, mie nu-mi este ruşine să colaborez cu o insituţie care este obligată prin lege să-mi trimită sesizări despre fapte de corupţie. Mi-ar fi ruşine să colaborez cu infractorii, cu politicienii corupţi, dar nu cu o instituţie a statului”, scrie Adevărul.
– See more at: http://www.dcnews.ro/laura-codru-a-kovesi-da-i-ne-resurse-sa-facem-filaj-i-nu-mai-apelam-la-sri_477562.html#sthash.B2OekccZ.dpuf