Legea amnisitiei nu va fi reluată în Parlament, spune Dragnea

Liviu Dragnea a declarat, duminică seara, la o emisiune TV, că PSD nu mai vrea să reia discuțiile referitoare la Legea amnistiei și grațierii în Parlament. Despre o eventuală grațiere a lui Gică Popescu, acesta este de părere că l-ar grația ca om, dar în calitate de vicepremier ar spune nu.
Liderul PSD a afirmat că nu există niciun pretext pentru a dezbate din nou Legea amnistiei și grațierii, în contextul condamnării lui Gică Popescu în dosarul Transferurilor.
„Ca om, l-aș grația pe Gică Popescu. Ca vicepremier, sub nicio formă. Eu sunt microbist, când te duci acasă te uiți la televizor, nu stai cu gradele pe umăr, aici e vorba de multă emoție. Îmi pare foarte rău de Gică Popescu, îmi doream să fie președintele FRF-ului, chiar aveam speranțe în băiatul acesta. Acum nu știu ce va face Băsescu, decizia e la el. Se face distincție între decizia justiției și pentru această posibilitate de grațiere”, a spus Dragnea la „Actualitatea Românească” de pe B1 TV.
Preşedintele executiv al PSD a declarat că liberalul Relu Fenechiu, susţinut de Crin Antonescu, a fost cel care a propus, în octombrie sau noiembrie 2013, în cadrul unei şedinţe a USL, reluarea discuţiilor asupra Legii amnistiei, aflată în Parlament. “Subiectul a fost generat într-o întâlnire a USL, a propus discuţia domnul Fenechiu, să se reia discuţiile despre Legea amnistiei, legea a fost propusă de Cătălin Voicu. Şi Crin a susţinut atunci în discuţie ideea de a se relua dezbaterea despre legea amnistiei. A fost în octombrie, noiembrie”, a spus Dragnea.
El a precizat că PSD nu mai vrea să fie reluate dezbaterile în Parlament pe actuala formă a Legii amnistiei.

SURSA:DCNEWS