Liderii PSD, convocaţi de urgenţă la Guvern. Antonescu: Dacă se rupe USL, Ponta să-şi dea demisia!

Mai mulţi lideri PSD, între care Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, se află, la această oră, la Palatul Victoria, unde au o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Discuţiile vizează, conform unor surse parlamentare, relaţiile PSD cu PNL în interiorul USL. Întrevederea vine, de asemenea, în ziua în care premierul Ponta va prezenta în Parlament scrisoarea de intenţie cu FMI.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că se întâlneşte cu liderii PSD la Guvern până la 13:30, când începe programul oficial al Camerei.

„Este întâlnirea pe care o fac de fiecare dată cu primul-ministru şi preşedintele PSD, cu liderii grupurilor parlamentare când începe o nouă săptămână politică. Aşa am făcut întotdeauna. (…) Trebuie să pregătesc cu ai mei documentele de astăzi. Ne preocupă documentele din această săptămână, comisia specială (n.r. – pentru proiectul Roşia Montană)”, a spus Valeriu Zgonea.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut că liberalilor „nu le tremură chiloţeii” dacă social-democraţii nu-l susţin la prezidenţiale.

„Dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate”, a reacţionat luni seară şeful PSD, precizând că, dacă vorbea despre prezidenţiabilul USL, „alaltăieri aş fi spus fără niciun fel de emoţie Crin Antonescu”.

„Dacă în 2014 sunt în situaţia unui soi de păpuşă, nici nu mai candidez. Dacă aş fi în situaţia să depind de bunăvoinţa PSD sau PNL, nu mai candidez. La preşedinţia României nu sunt puse păpuşi”, a venit replica lui Crin Antonescu.

Într-un interviu pentru un cotidian central, liderul PNL a spus că PSD trebuie să ia o decizie dacă îl mai susţine sau nu la prezidenţiale, iar dacă USL se va rupe, Ponta ar trebui să-şi dea demisia.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astăzi că este nevoie de o şedinţă lămuritoare în USL.

sursa – jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *