Maior, șeful SRI: Grupări extremiste sau eco-anarhiste au încercat influențarea protestelor pentru Roșia Montană

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, a declarat, luni, în conferință de presă comună cu șeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Georgian Pop, că s-a încercat denaturarea protestelor privind Roșia Montană de către grupări extremiste sau eco-anarhiste.
George Maior a fost audiat astăzi de comisia parlamentară alcătuită pentru evaluarea proiectului Roșia Montană. El a precizat că din perspectiva Serviciului pe care îl conduce, acest proiect este unul ce ține de siguranța națională, iar informări cu privire la Roșia Montană au fost remise încă din 1999.

”Subiectul Roşia Montană s-a aflat permanent în atenţia SRI, încă din 1999. Roşia Montană constituie o problemă de securitate naţională. informările au avut ca scop prevenirea unor riscuri de prejudiciere a statului român în domeniul auro-argentifer, nerespectarea legii prin afectarea echilibrului ecologic, de patrimoniu sau a climatului social”, a spus George Maior.

Atât George Maior cât și Georgian Pop au precizat că SRI a lucrat pe linie de prevenire în ceea ce privește Roșia Montană și că informările au cuprins și ”încercări ale structurilor extremiste şi eco-anarhiste de a exploata sau influenţa mişcările de protest”.

SURSA:DCNEWS