Medic celebru, şef de clinică, prins în flagrant de DNA

Unul dintre medicii care a contribuit la primul transplant de inimă din România,

şeful Cinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Judeţean Constanţa, Marius Militaru, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită, potrivit unor surse judiciare.

Medicul ar fi pretins şi primit 3.000 de lei, condiţionând o intervenţie chirurgicală pe cord. În dosar ar fi implicaţi şi anestezistul şi medicul din echipă.

Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, a declarat pentru ziuadeconstanta.ro că pe data de 10 decembrie un bărbat a fost internat în spital, în urma unui stop cardiorespirator. Pacientul a fost operat, pe data de 11 decembrie a fost externat, iar azi a fost organizat flagrantul.

Marius Militaru a lucrat ca medic primar – chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Din vara anului 2011 este şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti, iar în anul 1999 premiul de excelenţă pentru primul transplant cardiac din România. Marius Militaru se ocupă de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari – valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.