Meleşcanu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Teodor Meleşcanu a anunţat că îşi va prezenta demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

la şedinţa de Guvern de marţi. Acesta a reluat discursul de zilele trecute, prin care susţine că MAE a făcut tot ce a fost legal posibil pentru buna desfăşuare a alegerilor în Diaspora. Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pentru incidentele neplăcute de la unele secţii de votare.

„Rămâne un fapt că nu toţi cetăţenii şi-au putut exercita dreptul la vot. Trăim într-o ţară în care nimeni nu prea îşi asumă resonsabilitatea. Eu, ca un om de onoare, îmi voi depune mandatul de ministru al Afacerilor Externe”, a declarat Meleşcanu.

„Nu au fost semnalate incidente grave privind corectitudinea alegerilor în străinătate. Au existat excepţii pe care le regretăm, cum au fost cazurile de la Paris, Londra, Roma şi altele. În mod cu totul regretabil, la finalul zilei de vot au existat şi incidente care au solicitat intervenţia forţelor de ordine. Regret aceste disfuncţionalităţi şi îmi cer scuze tuturor cetăţenilor români care, dând dovadă de spirit civic, au stat la coada pentru a-şi exercita dreptul la vot. Responsabilitatea aparţine legii. Legea nu mai corespunde realităţilor demografice şi tendinţelor de liberă circulaţie. Mulţumesc tuturor colegilor din MAE pentru implicare responsabilă şi solidaritatea de care au dat dovaă. Apreciez şi voluntarii din comunităţile româneşti”, a declarat Meleşcanu înainte de a-şi anunţa demisia.