MINISTRUL TRNASPORTURILOR, RECȚIE VEHEMENTĂ LA SCENARIUL INTERZICERII UBER: ‘SUB NICIO FORMĂ NU S-A PUS PROBLEMA DE AȘA CEVA’

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, reacţionează vehement la informaţiile potrivit cărora s-ar pregăti interzicerea aplicaţiilor de ride-sharing, cum ar fi Uber, Bolt sau Clever, prin amânarea adoptării unei legislaţii care să reglementeze situaţia acestor prestatori de servicii.
„Sub nicio formă nu s-a pus problema de așa ceva! Din contră, cred că atât eu, cât și vicepremierul Daniel Suciu am avut toată deschiderea față de cei care folosesc alte aplicații. Avem în lucru un proiect de OUG care va reglementa acest domeniu, la care au lucrat mai multe ministere și care va urma procedura consultării publice. Nu înțeleg de ce aruncă unii fake news de genul acesta, întrucât nici Ministerul Dezvoltării și nici Ministerul Transporturilor nu au adoptat vreodată un act care să elimine vreo aplicație de acest gen de pe piață. Noi ne dorim ca toate domeniile să fie reglementate și să combatem pirateria”, a declarat Răzvan Cuc, pentru STIRIPESURSE.RO.
Săptămâna aceasta intră în vigoare modificarea legii taximetriei, promovată tot prin OUG acum o lună, care va permite poliției să amendeze pe cei care fac Uber sau Bolt și poate interzice aplicațiile de taxi de tip Clever. Surse din MT precizau anterior că adoptarea unei OUG privind reglementarea aplicaţiilor s-a amânat intenţionat.