Mircea Geoana a demisionat de la Guvern

Senatorul Mircea Geoana a anuntat azi

in cadrul unei conferinte de presa organizate in Senatul Romaniei ca a renuntat la functia de Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică.

„Puteti considera ca nu mai sunt in acea funtie onorifica. Am acceptat-o tocmai ca sa ajut Romania, sa ajut Guvernul. Atunci am fost bun de pus in vitrina si de dus in America si in alte locuri. „, a spus Mircea Geoana.

******

Activitatea lui Mircea Geoană a fost onorifică şi neremunerată.

Numirea în funcţie a fost efectuată prin decizie semnată de Ponta.

Conform documentului, Mircea Geoană va avea ca obiective principale promovarea unor proiecte economice regionale ale României, ţinând seama de interesul mediului de afaceri din România de a accesa noi pieţe, inclusiv din perspectiva iniţiativei de creare a unui coridor economic denumit generic „Noul Drum al Mătăsii”, organizarea în România a unor conferinţe anuale în domeniul economic, care să atragă personalităţi din domeniul politicii internaţionale şi mediului de afaceri, participarea la proiectele Guvernului privind promovarea ţării în străinătate în vederea atragerii investiţiilor străine, cooperarea cu organizaţii ale mediului civic, economic şi academic pentru promovarea relaţiilor României cu ţări cu economii emergente, promovarea oportunităţii de afaceri în România în cadrul unor evenimente din mediul economic sau în relaţie cu organizaţii internaţionale.