Mircea Geoană – În Guvern să se facă loc celor competenți

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, spune că este necesară o transformare

profundă a partidului într-o forță modernă și competitivă, discuțiile despre ierarhiile unor persoane în partid fiind, în opinia sa, un subiect secundar.

„Orice plasture am pune acum pe rana de la alegerile prezidențiale nu va fi suficient, avem nevoie de o transformare profundă a partidului într-o forță de stânga modernă și competitivă. (…) Sunt absolut convins că toate concluziile acestor alegeri prezidențiale vor fi analizate cu calm și cu extrem de multă seriozitate la toate etajele partidului nostru”, a declarat Geoană la Palatul Parlamentului.
Citește și: Geoană: UDMR va merge cu Iohannis. Tăriceanu intră în Guvern

El a adăugat că, în cadrul Comitetului Executiv, se așteaptă să se discute „și acea remaniere de guvern” pe care o consideră indispensabilă. „În acest moment, să se facă loc în guvern celor mai competenți și mai pricepuți oameni din partid și din afara partidului. Aștept de asemenea repornirea unei instituții fundamentale a PSD, care este Consiliul Național, care, din motive pe care le putem comenta, și-a încetat activitatea de câțiva ani, aștept repornirea departamentelor și începerea unei conversații ample în partid și în societate cu privire la cauzele mai profunde ale eșecului la prezidențiale. Subiectul legat de răspunderile personale sau individuale e important, dar secundar față de modul în care PSD înțelege mesajele pe care publicul ni le-a adresat la prezidențiale. Trebuie să ascultăm și să înțelegem acest mesaj. Discuțiile cu privire la conducerea partidului, la locul pe care unul sau altul îl poate avea în ierarhia partidului… e mai puțin important”, a afirmat Geoană.

Potrivit acestuia, este o necesitate păstrarea unei majorități funcționale în Parlament. „Anunțul UDMR că va merge în tabăra președintelui ales nu trebuie să surprindă pe nimeni, e ceea ce UDMR a făcut de fiecare dată (…), e o decizie pe care această formațiune a luat-o de fiecare dată de o manieră consecventă.”, a opinat fostul președinte al PSD.
– See more at: http://www.dcnews.ro/mircea-geoana-in-guvern-sa-se-faca-loc-celor-competen-i_460528.html#sthash.RAv7xZ53.dpuf