MOTIVUL INCREDIBIL pentru care un PREOT din Constanţa s-a apucat de AFACERI Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/241204/2014/MOTIVUL-INCREDIBIL-pentru-care-un-PREOT-din-Constanta-s-a-apucat-de-AFACERI-

Un preot constănţean a fost nevoit să-şi deschidă o afacere pentru că nu a găsit niciun loc liber la vreo parohie. Acesta are o pensiune turistică în Eforie Sud, unde oamenii vin tocmai pentru că administratorul unităţii este o faţă bisericească. Laurenţiu Şerban, din Constanţa, preot hirotonisit de Biserică, nu şi-a găsit loc la nicio parohie şi a devenit preot misionar. Adică un fel de „freelancer” care slujeşte la cerere şi pe unde apucă. Ca să aibă din ce trăi, şi-a deschis o pensiune turistică în Eforie Sud, unde oamenii vin pentru că au aflat că patronul este preot.

„Nu sunt preot cu carte de muncă şi o biserică anume. Sunt preot voluntar la un orfelinat. Nu au mai fost locuri la parohii şi am preferat să mă duc la orfelinat, dar Dumnezeu îmi dă pe altă parte. De exemplu, trăiesc din pensiune. Mie îmi este foarte bine la orfelinat şi nici nu aş vrea să plec de acolo. Mai avem băieţi care sunt plecaţi pe vase, mai am un coleg care a fost preot militar şi e acum preot misionar. Noi nu ne ducem cu Crăciunul, cu Boboteaza, nu avem anumite familii arondate. Dar avem dreptul să oficiem botezuri, nunţi, înmormântări. Dacă mă cheamă un vecin de la Eforie sau vecinul meu de la Constanţa, mă duc şi îi oficiez slujba”, ne-a declarat preotul Laurenţiu Şerban.