Ne-am recuperat teroristul. Ce se mai ascunde în spatele acţiunii? Omar Hayssam, adus în România

Administraţia Prezidenţială informează vineri printr-un comunicat că „în dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române Omar Hayssam”. Ca şi în cazul controversatei lui plecări, şi în cazul reîntoarcerii este ţinută însă în mister „operaţiunea”.

Preşedinţia nu dă mai multe informaţii despre operaţiune, susţinând că „detalii suplimentare nu pot fi făcute publice.”

„Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român. Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice”, susţine Preşedinţia în comunicatul citat.

Hayssam a fost condamnat în iunie 2007 la pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare şi la o despăgubire de câte 2 milioane de lire pentru fiecare dintre cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005. Scandalul din jurul lui a luat o amploare şi mai mare după ce dispărut din România.

Traian Băsescu a declarat că acesta a plecat din ţară într-o navă care transporta oi, iar Omar Hayssam a spus că de fapt a plecat din ţară „ca un domn”, prin aeroport, fără probleme. După plecarea lui Hayssam, serviciile secrete şi chiar Băsescu au fost acuzaţi că l-au făcut scăpat. Teroristul ar fi fost „găzduit” până acum de o închisoare din Siria.
sursa – cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *