NOUL PREFECT AL CAPITALEI, ÎNAINTE DE 10 AUGUST: ‘AVEȚI ÎN FAȚĂ UN OM CARE ȘTIE SĂ-ȘI ASUME’

Noul prefect al Capitalei, Cristian Marius Ghincea, a depus joi jurământul de învestire în funcție, cu două zile înainte de mitingul din 10 august.
„Aveti in fata un om care stie sa-si asume”, a zis Ghincea. „S-a intalat la functionari frica de a-si asuma responsabilitati”, a mai indicat noul prefect al Capitalei.
„Aveți în față un om care știe să își asume deciziile legale. Considerăm că un profesionist, și aceasta chiar dacă, în ultima perioadă s-a instalat în rândul funcționarilor publici frica de a-și asuma responsabilitatea. Cauzele sunt multiple (…), însă ce vă pot spune cu sigruanță este că nu sunt atins de această temere. Faptul că am avut curajul de a acționa o spune și cariera mea de până acum. (…) Sunt adeptul ideii că faptele vorbesc de la sine și acest lucru se va observa pe parcursul activității pe care o voi desfășura în cadrul instituției prefectului Municipiului București. Vă rog să-mi permiteți să închei cu un citat al marelui artist Florian Pittiș, pe care îl vor înțelege cei ce vor să-l înțeleagă: «N-aveți decât să mă invidiați, dar eu pot în fiecare seară să fac această minune, să iau viața de la capăt»”, a spus Marius Ghincea, la ceremonia de învestire.
Instalarea lui Ghincea vine inainte de mitingul de sâmbătă, 10 august, organizat la un an distanță față de manifestările violente din Piața Victoriei care au dus la schimbarea fostului prefect de la acea vreme, Speranța Cliseru.
Marius Cristian Ghincea a fost prefect de Ilfov în 2017 – 2019 și a fost numit director general în Primăria Capitalei. Ghincea are domiciliul în Voluntari, județul Ilfov.