OFICIAL Audierile din Comisia pentru Rosia Montana se vor lasa cu plangeri penale

Plângeri penale vor fi înaintate după ce raportul Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană va fi finalizat, a anunţat joi seară preşedintele organismului, Darius Vâlcov. Pe parcursul audierilor din ultima lună, au ieşit la iveală informaţii grave despre proiectul de exploatare a aurului din Munţii Apuseni, inclusiv despre modul de acordare a licenţei, a spus oficialul.
„Nu vom ezita să ne spunem punctele de vedere, inclusiv să dăm acest raport organelor care vor trebui să-şi facă treaba de-aici încolo. Vom face şi unele sesizări, cam aşa reiese din discuţiile avute în comisie. Deşi discutăm un proiect legislativ, am aflat atât de multe lucruri, încât nu putem să închidem ochii şi să ne facem că nu am auzit”, a spus Darius Vâlcov, precizând că este vorba de plângeri penale a spus Darius Valcov la Digi24.
Licenţa de exploatare auriferă de la Roşia Montană a fost acordată „în dauna statului”, „total”, a subliniat preşedintele comisiei parlamentare pentru Roşia Montană. Este de altfel unul dintre subiectele pe care se va face această plângere penală.

SURSA:PESURSE.RO