Paleologu (PMP): Îl susțin pe Iohannis. Udrea nu trebuia să candideze

Deputatul Theodor Paleologu,

care a părăsit PDL pentru PMP, afirmă că îl susține la alegerile prezidențiale pe Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL, precizând că, în opinia sa, șefa PMP Elena Udrea nu ar fi trebuit să se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

„Mie mi se pare că în momentul de faţă, Iohannis este candidatul de dreapta cel mai bine plasat. Asta nu înseamnă că este ideal, după gusturile mele. Şi mai e un lucru: aştept cu o anumită strângere de inimă decizia în privinţa incompatibilităţii. Sper să nu fie vorba de aşa ceva (…). Ar fi catastrofal pentru dreapta românească, dacă Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil, ar fi un adevărat dezastru. De aceea nici nu mă lansez în susţineri prea zgomotoase pentru vreunul dintre candidaţi. Pentru mine e o chestiune pur raţională, cine e mai bine plasat pentru a evita ajungerea lui Victor Ponta la Cotroceni”, a declarat Paleologu, luni, la RFI.

Deputatul afirmă că ar fi sfătuit-o pe Elena Udrea să nu candideze la Președinție. El a menționat că Monica Macovei este a doua sa opțiune pentru scrutinul din toamnă, după Klaus Iohannis.

„Nu vreau să fac comentarii care apoi să fie considerate critici. Dacă m-ar fi întrebat, eu i-aş fi dat un sfat de prieten, să nu se angajeze în această competiţie (…). Ca prieten, aş fi sfătuit-o să n-o facă şi cu argumente politice, serioase”, a spus Paleologu.
– See more at: http://www.dcnews.ro/paleologu-pmp-il-sus-in-pe-iohannis-udrea-nu-trebuia-sa-candideze_454964.html#sthash.9c0PX0RE.dpuf