PARAGRAF ANTI-PONTA ÎN MOȚIUNEA DE CENZURĂ: MOTIVUL PENTRU CARE PRO ROMÂNIA NU A SEMNAT TEXTUL PNL, USR, PMP ȘI UDMR

Cei 24 de deputați și senatori ai Pro România nu au semnat moțiunea de cenzură a PNL, USR, PMP și UDMR din cauza unui paragraf pe care liberalii și USR-iștii nu au vrut să-l scoată din text și care reprezintă un atac direct la liderul formațiunii, fostul premier Victor Ponta.
„Din păcate, nu vă dezminteţi şi, în loc să vă daţi demisia şi să vă cereţi scuze românilor pentru atentatul la democraţie pe care l-aţi dirijat, aţi considerat de cuviinţă să sfidaţi pe toată lumea şi să-l numiţi în Guvern pe Titus Corlăţean, cel care şi-a bătut joc de cetăţenii români şi care i-a împiedicat să voteze în anul 2014!”, este paragraful care a provocat refuzul Pro România de a semna textul moțiunii de cenzură.
Titus Corlățean a fost ministru de Externe în Guvernul Victor Ponta în timpul organizării primului tur al alegerilor prezidențiale din 2014, unde Ponta a fost candidatul PSD la Cotroceni, și când s-au înregistrat probleme la vot în Diaspora. Din cauza scandalului, Corlățean a demisionat atunci din funcție, iar Ponta a spus mereu că Guvernul pe care îl conducea nu a fost vinovat pentru cozile înregistrate.
Surse din conducerea Pro România au explicat STIRIPESURSE.RO că formațiunea nu a fost de acord cu introducerea acestui paragraf în moțiunea de cenzură și din acest motiv a preferat să nu semneze textul.
Potrivit surselor citate, PNL, USR și PMP au insistat ca acest paragraf să fie menținut.
Pro România spune că va vota însă moțiunea de cenzură.