PĂRINTELE MARȚIȘ: DE CE TREBUIE SĂ LUĂM ”CONCEDIU” ÎN SĂPTĂMÂNA MARE

Părintele Ciprian Marțiș a evidențiat, în cadrul unui interviu pentru DC News, importanța șansei pe care o avem în Săptămânii Mare, o perioadă în care trebuie să acordăm o atenție deosebită sufletului. Este momentul în care trebuie să urcăm Golgota cu Iisus.

Cum ar trebui să parcurgem această perioadă a Săptămânii Patimilor?

”Legat de perioada în care ne aflăm, ar trebui să conștientizăm faptul că este o șansă pentru fiecare dintre noi de a fi mai buni, de a ne îmbunătăți viața. Este un post al pocăinței pentru că suntem chemați la această îndreptare a vieții noastre, care nu este posibilă fără post și rugăciune. Vă amintesc că într-una din pericopele evanghelice când Mâtuitorul a vindecat un om care avea două duhuri rele și apostolii nu au putut să îl ajute, Mântuitorul a fost întrebat de către apostoli, iar Iisus le-a răspuns, precum ne răspunde și nouă celor de astăzi. Nu se pot vindeca aceste duhuri decât cu post și rugăciune. Fiecare dintre noi avem de vindecat câte ceva legat de suflet, multe păcate pe care oamenii le săvârșesc și își întinează sufletul. Prin urmare, niciunul dintre oameni nu poate să afirme că este complet sănătos sufletește. În Săptămâna Patimilor trebuie să lepădăm toată grija cea lumească. Trebuie să acordăm un timp expres pentru suflet.” a spus Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș.

Acum trebuie să ne luăm ”un concediu pentru suflet’’

”Vă fac o analogie, pe care unii nu o să o considere potrivită. Așa cum ne luăm concediu să ne odihnim trupul și plecăm mai aproape sau mai departe pentru a ne relaxa și cel puțin 7 zile pe an suntem doar pentru trup și dăm curs acestei perioade de odihnă, acum trebuie să ne luăm un concediu pentru suflet. 7 zile, în Săptămana Mare, omul trebuie să se dedice un timp prețios pentru suflet mai mult decât am facut până acum. Este momentul în care trebuie să urcăm Golgota cu Iisus, trebuie să fim alături de femeile mironosițe, de apostoli, de ucenici și însoțindu-L pe drumul crucii și rămânand alături de Hristos, care a venit pentru noi și pentru a noastră mântuire.’’ a menționat Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș de la Parohia Sf.Ioan Iacob Hozevitul din Florești, județul Cluj.