PARLAMENTUL EUROPEAN, REZOLUȚIE PRIVIND ROMÂNIA: AR PUTEA FI VOTATĂ CÂND PREȘEDINTELE ROMÂNIEI VA AVEA DISCURS ÎN PE

Liderii grupurilor politice de la nivelul Parlamentului European au decis, joi, realizarea unei rezoluții privind România. Astfel, rezoluția se va discuta în luna octombrie, atunci când este invitat și premierul României, însă votul ar urma să aibă loc în a doua sesiune plenară, atunci când șeful statului va susține un discurs în Parlamentul European, potrivit Digi24.
Liderii europeni au stabilit că nu este suficient ca situația să fie dezbătută, fiind inițiată această rezoluție, care, deși nu are rol legislativ, este un semnal pentru țara noastră.
”Avem noutăți despre dezbaterea privind situația din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).
Parlamentul European va adopta o rezoluție despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan pe Facebook, referitor la acest subiect.