Percheziții la Primăria Sectorului 5 și la locuința lui Marian Vanghelie

Percheziții în Sectorul 5 la instituții publice, la o companie privată și la locuința primarului Sectorului 5,

Marian Vanghelie.

Procurorii DNA vizează o posibilă fraudare a banului public. Ar fi vorba despre lucrări publice ilegal acordate, cu un posibil prejudiciu de două miliarde de lei noi, adică aproape jumătate de miliard de euro. Contractele au fost date începând cu anul 2007.

Perchezițiile sunt în derulare. Marian Vanghelie va fi audiat la sediul DNA, în urma perchezițiilor.

Primarul Marian Vanghelie este vizat de ancheta penală, numele său apare pe contracte, au fost solicitate mandate de la judecători pentru percheziții, în care apare numele lui Marian Vanghelie.

Iată ce precizează DNA:

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007-2015.

În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

– See more at: http://www.dcnews.ro/perchezi-ii-la-primaria-sectorului-5-i-la-locuin-a-lui-marian-vanghelie_470018.html#sthash.VWwUVWmD.dpuf