Ponta a inaugurat 63 de km de autostradă

Este vorba despre trei tronsoane din autostrada Orăştie-Sibiu. Deşi lucrarea a întârziat cu jumătate de an, Victor Ponta a felicitat CNADNR pentru deschiderea celor trei porţiuni de drum. Tronsonul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi deschis în septembrie 2014, iar Compania de Drumuri a anunţat că pe 23 decembrie va mai deschide o bucată de autostradă, la Lugoj.
Cele trei loturi ale drumului de mare viteză au lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri şi respectiv 16,6 km. Primele două sunt în Alba, iar ultimul în Sibiu. Cea mai aşteptată porţiune a fost cea care va ocoli oraşul Sebeş, un punct sufocat de trafic. După inaugurare, localnicii au organizat o petrecere în centrul localităţii, de bucurie că scapă de ambuteiaje, scrie antena3.ro.
Vizita șefului Executivului la autostradă s-a oprit la tunelul de la Săcel. Acesta reprezintă o premieră pentru România – are o lungime de 340 de metri şi este primul tunel construit pe o autostradă. De la tronsonul 4, Victor Ponta s-a întors la Bucureşi, iar tronsoanele I şi II din judeţul Alba au fost inaugurate doar de şeful CNADNR.

SURSA:DCNEWS