Ponta, Demisia! Astăzi! Sau ai uitat ce ai spus? A uitat! Rămâne…

Premierul Victor Ponta se ascunde de aseară.

Probabil că face tot posibilul ca lumea să uite declarațiile pe care le-a făcut anterior înfrângerii usturătoare pe care i-a administrat-o Klaus Iohannis.

Dar memoria Internetului e incomparabil mai bună decât memoria premierului.

Într-un interviu acordat România TV pe data de 27 octombrie, întrebat dacă își va depune mandatul de lider al PSD în cazul pierderii alegerilor prezidențiale, Victor Ponta a declarat clar și fără echivoc:

Categoric da!

Aseară însă, după numărătoarea paralelă care i-a arătat că a pierdut fără drept de apel, a întors-o ca la Ploiești (la amicul Ghiță TV), în stilul caracteristic: „I-am spus domnului Iohannis că atâta timp cât suntem în funcţii publice ne vom face datoria”.

Victor Ponta a uitat de demisia din poziția de lider al PSD care înseamnă, automat, și demisia guvernului Ponta. L-a susținut Liviu Dragnea care a declarat în această dimineață că PSD nici nu se gândește să renunțe la guvernare. Niciuj cuvânt despre umilința la care au fost supuși românii care au votat în străinătate. Nici un cuvânt despre „turiștii electorali” care au brăzdat ieri țara-n lung și-n lat. Niciun cuvânt despre „atracțiile turistice” din Teleorman!

Ziua de astăzi poate fi însă un sfetnic bun…