Ponta, despre posibilitatea Geoană președinte, el premier

Victor Ponta a vorbit despre fezabilitatea unor echipe politice. Premierul a precizat și ce s-ar întâmpla la vârful PSD dacă el ar obține o altă funcție în stat.
Într-un interviu pentru Qmagazine, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă ar face echipă cu Mircea Geoană în sensul Geoană-președinte, el premier. Ponta a răspuns: “Categoric, da! Aş putea face o echipă, cum fac, de altfel, echipă cu toţi foştii preşedinţi, cu Ion Iliescu, cu Adrian Năstase, cum am o relaţie la fel de bună şi cu Mugur Isărescu, Călin Popescu Tăriceanu, oameni pe care îi respect, oameni care mi-au dat sfaturi foarte bune, oameni care au trăit, din propria lor experienţă, multe dintre situaţiile cu care eu mă confrunt. Nu se pune problema de a face binom sau tandem, dar cel mai important lucru este că aş vrea să învăţ cât mai mult de la toţi aceşti oameni despre care am vorbit, să încerc să fac lucrurile bune pe care ei le-au făcut şi, dacă pot, să evit greşelile lor”.

“PSD, un partid mult prea puternic”
Întrebat dacă ar avansa, pe cine ar lăsa succesor, premierul a răspuns: “După cum aţi văzut, în istoria noastră, niciodată nu s-a desemnat cu adevărat succesorul. Nici Adrian Năstase nu l-a desemnat pe Mircea Geoană, nici Mircea Geoană pe mine, deci cu atât mai puţin cred că o să pot eu să-mi desemnez vreun succesor. PSD e un partid mult prea puternic ca să accepte ideea unor desemnări şi sunt convins că după mine va alege cel mai bun preşedinte”.

SURSA:DCNEWS