Ponta face apel la înțelepciune. Dragnea și Iohannis, războinici

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că USL înseamnă în egală măsură toate cele patru partide, fapt ce nu poate fi înțeles de Klaus Iohannis, care a candidat contra Uniunii în 2012. Spune că Dragnea și Iohannis sunt mai războinici și face apel la înțelepciunea celor care “am format USL în urmă cu trei ani”.
Premierul Victor Ponta a spus, într-un interviu pentru Agerpres, despre cererea lui Klaus Iohannis, ca PSD să aleagă între PC și PNL că “E o cerere incorectă pentru că Uniunea Social Liberală înseamnă în egală măsură toate cele patru partide care au stat la baza formării și au candidat împreună și anume PSD, PNL, PC și UNPR. Domnul Iohannis nu știe lucrul ăsta pentru că în 2012 domnia sa a candidat contra USL și noi am câștigat la Consiliul Județean, dar ideea este următoarea: toate cele patru partide au drepturi egale în Uniunea Social Liberală, chiar dacă dimensiunile noastre politice sunt diferite. Pentru că, evident, PSD e un partid mai puternic, cu mai mulți alegători și mai mulți reprezentanți decât PNL, de exemplu. PNL, categoric, este un partid mai puternic decât PC și UNPR, dar, dacă facem atunci diferențierea, poate fi în favoarea PSD, că e cel mai mare partid, dar e împotriva ideii de USL. Deci nu se pune problema ‘eu sau el’, se pune problema că USL înseamnă toate cele patru partide și atunci când spun că vreau să păstrăm USL, mă refer la USL cu toți patru”.

Dragnea și Iohannis, răsboinici. Apel la înțelepciune
Întrebat ce se va întâmpla, luând în calcul poziția sa fermă, dar și a lui Iohannis, premierul a răspuns: “Simplu: eu discut cu domnul Antonescu. Domnul Iohannis, vedeți, are poziții ca și domnul Dragnea. Deci dacă nivelul doi din partidele noastre e mai războinic, cred că greșesc amândoi — și domnul Iohannis, și domnul Dragnea — fiind atât de războinici și cred că înțelepciunea și responsabilitatea celor care am format USL în urmă cu trei ani și care ne-am asumat, în primul rând, în fața oamenilor, principiile USL trebuie să învingă”.

“PSD nu ia niciodată nicio funcție care nu-i aparține”
Cu privire la declarația lui Sârbu, care a spus că Antonescu poate fi schimbat din fruntea Senatului, Victor Ponta a declarat că este greșită pentru că “PSD întotdeauna și-a respectat angajamentele. Funcția de președinte al Senatului aparține Alianței de Centru Dreapta PNL-PC și PSD nu va lua niciodată o funcție care nu-i aparține în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune și pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată nicio funcție care nu-i aparține”.

SURSA:DCNEWS