PONTA, IEȘIRE INCENDIARĂ ÎN PLIN SCANDAL POLITIC – MESAJ FERM PREȘEDINTELUI, GUVERNULUI ȘI FORȚELOR POLITICE: ‘ESTE UN MOMENT EXTREM DE GRAV’

Liderul Pro România transmite joi un mesaj ferm președintelui Iohannis, Guvernului Dăncilă, dar și forțelor politice din Parlament „de a nu lasă disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern”. Reacția lui Ponta vine în contextul în care SUA a amenințat că vor ieşi din Tratatul INF, dacă Rusia nu-şi respectă obligaţiile în 60 de zile.
„Ne consumam prea multa energie in luptele politice interne – la granita noastra Rusia se inarmeaza cu capacitati militare care au fost interzise inca din anii ‘80 / acordurile care au adus stabilitate si siguranta sunt azi incalcate de “Marele Vecin de la Rasarit” / este un moment extrem de grav si niciunul dintre liderii politici ai Romaniei nu pare interesat /
In numele ProRomania vreau sa transmit un mesaj ferm de sustinere a pozitiei SUA – si tot un mesaj ferm Presedintelui, Guvernului si fortelor politice din Parlament de a nu lasa disputele interne sa ne distraga de la adevaratul adversar extern!
Cine nu a citit la scoala “Pilfa lui Scorilo” despre caiinii care se lupta intre ei pana vad un lup – e momentul sa o faca!”, scrie Ponta pe Facebook.
Miniştrii de externe din NATO au acuzat marţi Rusia de ”încălcarea materială” a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.
Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, semnat de Moscova şi Washington în 1987, interzice rachetele cu o rază de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de km dotate cu focoase nucleare şi se consideră că a reprezentat baza arhitecturii securităţii Europei, reducând riscul unui atac nuclear.
În martie, Rusia a făcut cunoscută racheta sa de croazieră Novator 9M729, denumită şi SSC-8, care are o rază de acţiune mai mică de 500 de km, dar este mobilă. SUA au apreciat că racheta respectivă reprezintă o încălcare a INF şi au ameninţat cu retragerea din tratat, în timp ce Moscova dezminte orice încălcare.