Ponta: Putem da avizul de mediu pentru Roșia Montană

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, că avizul de mediu pentru proiectul minier de la Roșia Montană poate fi dat în orice moment, pentru că “sunt îndeplinite toate standardele de mediu”. Prim-ministrul susține că el dorește acordarea avizului de mediu, însă ultimul cuvânt în acest sens îl va avea Parlamentul.
“Am zis că e posibil să fie politicieni cu interese financiare, dar am răspuns la o simplă întrebare. Eu nu eram nici măcar în politică în ’99-2000, când s-a semnat protocolul. Este încă un motiv pentru care nu am vrut să ia decizia Guvernul.

Eu aş vrea să dăm avizul, pentru că sunt îndeplinite toate standardele de mediu, dar am zis mergeţi şi discutaţi în Parlament, să afle toată lumea, să se exprime toată lumea. Şi dl Băsescu şi dl Antonescu au spus să-l facă Guvernul. Păi ori eşti contra, ori eşti pentru. Faptul că după 15 ani în care niciun guvern nu a avut curajul să spună «facem sau nu facem exploatarea», eu am avut curaj şi miniştrii care au lucrat, să punem proiectul pe masa Parlamentului. Dar măcar nu îl mai ţin şi eu şi să-l las moştenire la guvernul următor”, a spus Victor Ponta, la România Tv.

SURSA:DCNEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *