Ponta spune “adevărul despre posibila ruptură din USL”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la România Tv, că liberalii l-au propus pe Klaus Iohannis pentru funcția de vicepremier sperând că șeful Guvernului va refuza numirea. Ponta a spus că “adevărul” despre eventuala rupere constă în faptul că liberalul Crin Antonescu nu vrea să candideze la prezidențiale din partea Puterii, ci preferă opoziția, pentru a nu-și atrage din criticile adresate Executivului.
Dacă miniștrii PNL se retrag din guvern, “voi lua act de demisiile colegilor liberali, eu în nicun caz nu voi cere demisia vreunuia dintre ei și nici nu mi-aș dori”, a afirmat Victor Ponta.
Premierul a explicat că termenul limită de gândire pe care îl au liberalii este 8 martie, pentru că atunci se termină cele 45 de zile ale lui Gabriel Oprea în funcția ministru interimar la Interne.
“Eu cred, și va veni momentul, când spunem adevărul, cred că numirea d-lui Iohannis mi-a fost propusă cu ideea că poate refuz (…) În realitatea, lucrurile mergeau spre ideea că totuși dl Antonesuc să nu-și asume ideea că eu un candidat al puterii, al guvernului… Ăsta este adevărul despre posibila ruptură de mâine”, a declarat Ponta.

SURSA:DCNEWS