Preda vrea “o listă Traian Băsescu” pentru europarlamentare

Eurparlamentarul Cristian Preda a transmis joi că vrea “o listă Traian Băsescu la alegerile europarlamentare”. El a adăugat că, în opinia sa, “actorul cu adevărat important în familia politică a PPE din partea României” este actualul președinte al țării.
“Actorul cel mai important din România, din familia PPE, este Traian Băsescu. Sorry, nu e altcineva, nu e nici actualul preşedinte al PDL, nu e nici fostul preşedinte al PDL, nu e nici doamna Udrea, nu e nici Preda, nu e nici Stolojan!
Actorul cu adevărat important în politica PPE din România este Traian Băsescu. Eu vreau o listă Traian Băsescu în alegerile europarmentare, cred că nu avem resurse alternative”, a spus Cristian Preda, citat de Mediafax.
Ulterior, europarlamentarul a explicat că acest lucru nu înseamnă că pe primul loc al listei ar trebui să se afle Traian Băsescu.
“O listă Băsescu am zis într-un sens general. Pentru europarlamentare cred că trebuie să avem o listă Băsescu în sensul în care candidaţii care se revendică de la PPE să asume linia pe care Traian Băsescu a urmat-o în interiorul Consiliului European, în dialogul pe care l-a avut cu liderii de centru-dreapta din Europa de când a fost preşedinte până astăzi”, a adăugat Cristian Preda.

SURSA:DCNEWS