Primele schimbări anunţate de Alina Gorghiu după ce a devenit preşedinte PNL

Alina Gorghiu a fost aleasă preşedinte al vechiului PNL.

Aceasta va conduce noul PNL alături de Vasile Blaga. Prima declaraţie a fostei purtătoare de cuvânt a PNL a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, imediat după încheierea şedinţei BPN al PNL.

„Am avut o elegantă competiţie. Daţi-mi voie să-l felicit pe colegul meu Ludovic Orban pentru felul în care a înţeles să se raporteze la această competiţie. Indiferent cum era rezultatul, am promis că vom sta la aceeaşi masă. Vom lucra în aceeaşi echipă. Mesajul pe care l-am dat colegilor mei a fost unul de unitate a PNL, unitate care a avut sincope de-a lungul timpului. Am perceput mesajele colegilor mei sper eu corect şi să ştiţi că, spre bucuria mea, se suprapun peste voinţa celor care au ieşit să-şi exercite votul în 16 noiembrie”, a declarat Alina Gorghiu.

Noul preşedinte al PNL anunţă o încercare de recredibilizare a partidului, liberalii urmând să primească în rândurile lor oameni de valoare. De asemenea, liberalii vor pune la punct o strategie pentru obţinerea guvernării.

„Mesajul care ţine de o reformă în PNL, de o reformă a instituţiilor statului, de recredibilizare a partidului şi nu numai. O să ne deschidem ca partid, o să acceptăm orice resursă de valoare şi să ştiţi că, dacă s-a discutat despre cât de greu va fi să organizăm PNL, n-am uitat nicio secundă că adversarul nostru politic este PSD şi că vom avea o strategie foarte curând să abordăm inclusiv această parte politică a guvernării extrem de serios. Aş vrea să-i transmit preşedintelui Iohannis că acest partid va fi un partener de încredere al preşedintelui României şi că îşi va continua proiectele începute în campania electorală”, a mai declarat Alina Gorghiu, noul preşedinte PNL.