Procurorii le suflă din nou în ceafă parlamentarilor Vosganian, Chiţoiu, Borbely, Cosma şi Stan

Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României

pare să fi dat un impuls special Parlamentului pentru încuviinţarea cererilor procurorilor. Mai mulţi parlamentari au rămas fără imunitate în ultimele zile, iar lucrurile se pare că nu se vor opri aici.

În scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Klaus Iohannis, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru CSM, îi cere preşedintelui să se implice pentru continuarea procesului de curăţare a Parlamentului. Vizaţi ar fi deputaţii Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan şi senatorul Varujan Vosganian.

„Există cereri ale Procurorului General de ridicare a imunităţii unor parlamentari respinse fără o justificare de către Parlament, şi mă refer la domnii senatori şi deputaţi, printre alţii: Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma, Ion Stan. Trebuie reluată procedura în cazul acestor parlamentari, iar Plenul Parlamentului să dea liber justiţiei în a verifica acuzaţiile aduse de procurori. De asemenea, este nevoie, până la modificarea Constituţiei României, de o nouă lege privind ridicarea imunităţii prin care să se prevadă în mod clar ridicarea barierelor nejustificate în îndeplinirea actului de justiţie”, scrie Horaţius Dumbravă.

Anchetele în cazurile celor cinci parlamentari sunt blocate în diverse faze, din cauza votului din Parlament.