PSD acuză PDL: Cum au votat împotriva României în PE

Delegația PSD din Parlamentul European atrage atenția că PDL a votat împotriva României. Mai mulți europarlamentari democrat-liberali au votat, săptămâna trecută, pentru menținerea unor mecanisme de control numai pentru România și Bulgaria.
“Puși în fața unui raport care propune introducerea în toate statele membre a unor mijloace de control și prevenire a încălcării criteriilor de aderare (raportul lui Louis Michel), europarlamentarii PDL au votat împotrivă, arătând astfel că vor păstrarea unor astfel de mijloace doar pentru România și Bulgaria, reprezentate prin MCV. Alături de mai mulți europarlamentari ai PDL, majoritatea grupului PPE din Parlamentul European a votat în același mod – pentru ca României să i se aplice un tratament diferit și discriminatoriu în comparație cu restul statelor UE”, se arată într-un comunicat al PSD.

PDL, ipocrit
Delegația PSD din PE a adăugat că “A ieșit la iveală, astfel, ipocrizia Partidului Democrat Liberal, formațiune care a vorbit în mod mincinos despre nevoia respectării drepturilor fundamentale și a statului de drept în toate țările membre ale Uniunii Europene. Probabil că, pentru a-i proteja pe liderii PPE care se află la conducerea unor țări precum Ungaria – principalul stat vizat de reglementările prevăzute în raport – democrat-liberalii au respins prevederile de altfel acceptate de majoritatea Parlamentului European”.

SURSA:DCNEWS