PSD ÎI CERE PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI SĂ ÎȘI PREZINTE SCUZELE: CÂND IOHANNIS SPUNE CĂ ECONOMIA MERGE RĂU, TREBUIE SĂ NE AȘTEPTĂM CĂ VA MERGE BINE

PSD îi cere președintelui României, opoziției, analiștilor din sistemul bancar precum și organismelir financiare internaționale, prin vocea purtătorului de cuvânt, să își prezinte scuzele pentru aprecierile privind situația financiară a României. Lia Olguța Vasilescu susține că „realitatea a demonstrat de mai multe ori că atunci când Iohannis spune că economia merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine”.
„România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Conform INS, creșterea economică înregistrată pe primul trimestru din acest an este de 5% (față de același interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului.
Este o creștere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene.
De asemenea, față precedentul trimestru, s-a constatat o accelerare a creșterii economice, cu un avans de 1,3%. Realitatea confirmă din nou că programul PSD funcționează bine. PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească.
Realitatea a demonstrat de mai multe ori că atunci când Iohannis spune că economia merge rău, trebuie să ne așteptăm că va merge bine! Asta spune tot despre cât înțelege Iohannis din economie.
Așa s-a întâmplat și în acest an, când Iohannis a fost primul președinte al României care a respins bugetul propriei țări pe motiv că se bazează pe o estimare nerealistă a creșterii economice. Cel nerealist s-a dovedit a fi Iohannis.
Prognozele eronate ale analiștilor privind creșterea economică din România:
• Consiliul Fiscal <4% • Fostul ministrul finanțelor din guvernul Cioloș, Anca Dragu 3,5% • Comisia Europeană 3,3% • Fondul Monetar Internațional 3,1% • Instituțiile de rating: între 3,1% și 3,5% • Banca Comercială Română 3,1% • Banca Transilvania 2,8%", a scris Lia Olguta Vasilescu pe Facebook. Reacția vine după INS a anuntat că Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul trimestru din acest an cu 5%, serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de trimestrul anterior creşterea fiind de 1,3%.