PSD SE REGRUPEAZĂ PENTRU REMANIERE

Premierul Viorica Dăncilă are încă rezerve să vină în Parlament cu restructurarea Guvernului, în timp ce PSD nu vrea să propună alți miniștri la Justiție, Fonduri europene și Românii de pretutindeni, au relatat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.
Premierul Viorica Dăncilă nu exclude varianta să-i trimită președintelui Klaus Iohannis noi propuneri de miniștri pentru cele trei portofolii unde au fost instalați interimari, spun surse din PSD.
În ciuda asigurărilor PSD legate de majoritate, premierul se teme de un vot în Parlament după ce UDMR a anunțat că nu va vota restructurarea, au relatat surse social-democrate. Dăncilă spune că nu vrea să pună în pericol tot Guvernul.
Pe de altă parte, lideri de forță ai PSD nu acceptă să fie schimbate propunerile de miniștri – Eugen Nicolicea, Oana Florea și Liviu-Tit Brăiloiu. Surse din partid spun că, la această oră, este respinsă cu vehemență varianta ca CEX PSD să schimbe candidații.
„O să facem pasul 2: restructurare”, spun sursele citate.
Varianta luată în calcul este restructurare după europarlamentare.
Liderii PSD consideră că premierului i s-a demonstrat și în Senat și în Camera Deputaților, la voturile pe codurile penale, că PSD și ALDE au majoritate și fără voturile UDMR.