Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, urmărit penal în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Ginerele fostului președinte Băsescu, Radu Pricop, este urmărit penal pentru complicitate la șantaj în dosarul

în care DNA i-a reținut deja pe Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, și Constantin Comănean, ofițer de poliție al DIICOT, potrivit Antena 3. Pricop a fost audiat preț de aproximativ 40 de minute, marți dimineață, la DNA. Avocatul mai este urmărit penal într-un dosar distinct, în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi (1997-2001), a fost reținut marți de procurorii DNA pentru trafic de influență și șantaj. Lucinschi l-ar fi constrâns pe un om de afaceri să îi dea mită 4 milioane de euro, sumă în schimbul căreia basarabeanul pretindea că-l va scăpa de o plângere penală a DIICOT.

Ginerele fostului președinte Băsescu a ajuns marți dimineață la sediul DNA, pe care l-a părăsit după aproape 40 de minute, în jurul orei 11:20. El a refuzat să răspundă la întrebările jurnalștilor.

În același dosar a fost reținut și ofițerul de poliție Constantin Comănean, acuzat că a cerut mită sub promisiunea că va influența soluționarea unui dosar penal.

Celălalt dosar în care Pricop este anchetatl vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal. Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.