RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – TUDOREL TOADER, MARELE ABSENT DE LA ȘEDINȚA PROCURORILOR DE LA PARCHETUL GENERAL

Tudorel Toader urma să se întâlnească, miercuri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu toţi procurorii care deţin funcţii de conducere în parchetele din România. În urmă cu puțin timp, Tudorel Toader a anunțat că nu va participa la întrunire, având în vedere că astăzi va participa la ședința de Guvern și se va deplasa la sediul Comisiei de la Veneția.

„Pe data de 8 august 2018, la sediul MJ, se desfasura intrevederea cu procurorul general al PICCJ, procurorul -sef interimar al DNA si procurorul-sef al DIICOT.
De comun acord, stabileam ca pe data de 10 octombrie 2018 sa fie organizata intrevederea cu toti procurorii- sefi din Ministerul Public.
La data respectiva nu se cunostea faptul ca pe 10 octombrie, in calitate de Ministrul al Justitiei, voi participa la sedinta de Guvern, si nici faptul ca ma voi deplasa la sediul Comisiei de la Venetia!
Cu speranta participarii la intrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public in arhitectura statului de drept , exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare !”, a scris Tudorel Toader miercuri pe Facebook.