RECȚIA LUI MIRCEA DRĂGHICI DUPĂ CE DNA A EXTINS URMĂRIREA PENALĂ: ‘E O ENORMĂ ABSURDITATE’

Mircea Drăghici vine cu câteva precizări după ce DNA a dispus extinderea urmăririi penale față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici, pentru încă o acuzație de delapidare. DNA susține că Drăghici ar fi cumpărat în iulie 2017 un Mercedes Benz model GLE 350 Coupe cu 324.800 lei din banii partidului pe care l-ar fi vândut unei persoane din familie, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. „Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018”, susțin procurorii DNA.
„Mașina Mercedes GLE achiziționată second-hand de PSD din FONDURI PRIVATE (nu din subvenție) nu a mai servit scopului inițial pentru care a fost cumpărată. Singurul “pedepsit” pentru a o cumpăra la ACELAȘI PREȚ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziție, plata a fost făcută în mai multe tranșe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înțeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!
În ceea ce privește imobilul din Pipera, acesta nu a fost niciodată în proprietatea mea și nu este! Acolo s-au desfășurat activități ale departamentului PSD online și cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, așa cum repetă unii cu îndârjire în spațiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din București la ultimul etaj?”, scrie Drăghici pe Facebook.