ROMÂNII IES ÎN STRADĂ – PRIMUL PROTEST PENTRU SUSȚINEREA LAUREI CODRUȚA KOVESI

Apare primul miting de susținerea a fostei șefe a DNA. Candidată favorită în cursa pentru șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a aflat, ieri, că este citată, de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță privind presupusa implicare a lui Kovesi în repatrierea fostului șef a FNI, Nicolae Popa.
„Romanii din Elvetia organizeaza maine (joi – n.red.), prin asociatia Rezist Zurich, un miting de sustinere a candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al UE.
Laura Codruta Kovesi, o profesionista recunoscuta pe plan international, are sustinerea majoritatii statelor membre ale UE pentru ocuparea prestigiosului post de procuror sef european. O singura tara i se opune cu toata puterea: Romania, prin guvernul Dragnea / Dancila si, de azi, prin Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie”, transmite asociatia prin intermediul unui comunicat de presa remis Ziare.com.
De altfel, și membrii #rezist din Cluj plănuiesc, pe Facebook, să iasă în stradă pentru susținerea lui Kovesi. Deocamdată ora și locația nu au fost stabilite.