ROMÂNII SUNT CEI MAI MULȚI PROPRIETARI DE CASE DIN EUROPA DATORITĂ LUI…CEAUȘESCU!

Muncim puţin, suntem plătiţi prost şi avem una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din UE.

Dacă ne îmbolnăvim, putem apela la un număr foarte mic de medici, dar dacă reuşim să ajungem până la vârsta de 74 de ani avem şanse mari să mai trăim încă zece ani. Avem puţini copii şi nu mulţi reuşesc să termine o facultate. La numeroase capitole suntem codaşi, suntem însă pe primul loc între „proprietarii” Europei. Procentul românilor care îşi cumpără o casă este mai mare decât în Germania sau Franţa, deşi în aceste ţări veniturile sunt net superioare României. gândul vă prezintă portretul robot al românului în UE, aşa cum este el reflectat de statisticile oficiale.
Suntem 19,9 milioane de români, mai mulţi decât vecinii bulgari şi unguri, dar aproape la fel de mulţi ca olandezii, al căror stat este însă aproape de şase ori mai mic. Cu toate acestea, reprezentăm sub 4% din populaţia Uniunii Europene (UE), în timp ce germanii, francezii şi britanicii reprezintă, în total, aproape jumătate.

În România trăiesc mai multe femei decât bărbaţi, aşa cum se întâmplă şi în cazul bulgarilor şi al ungurilor, iar cei mai mulţi dintre români au vârste cuprinse între 25 de ani şi 49 de ani (36,3%) şi între 50 şi 64 de ani (20%). Totodată, aproape 4% dintre români sunt bătrâni de peste 80 de ani, aşa cum se întâmplă şi în Polonia. Cei mai mulţi bulgari şi unguri au şi ei vârste similare cu cele ale românilor, dar vecinii noştri au mai mulţi bătrâni decât noi, arată statisticile Eurostat.

Suntem o populaţie îmbătrânită, cu mult mai puţini copii faţă de alţi europeni. Nici 16% dintre români sunt bebeluşi sau copii cu vârste mai mici de 14 ani, spre deosebire de Irlanda şi Franţa, ţările Uniunii unde trăiesc cei mai mulţi bebeluşi şi copii care nu au împlinit încă 15 ani raportat la populaţie. Norvegia, Lituania şi Slovacia se remarcă şi ele între statele membre prin numărul mare de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani (între 13% şi 13,5%).

Avem, de asemenea, una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din UE, respectiv de 74,2 ani. Trăim astfel mai mult decât bulgarii, dar cu câteva luni mai puţin decât ungurii. Dacă ajungem însă la vârsta de 74 de ani, este foarte posibil să mai trăim încă 10 ani.