ROMÂNII, verificaţi în PROPRIILE CASE de FISC

Inspectorii fiscali vor putea de acum încolo să verifice şi locuinţele contribuabililor, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Finanţelor Publice. Ordinul include „Carta drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice supuse verificării fiscale, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin”.

Astfel, contribuabilii care vor fi verificaţi fiscal au următoarele obligaţia de a permite accesul în locuinţă inpectorilor fiscali.

„Indiferent de locul unde se desfăşoară verificarea fiscală, aveţi obligaţia de a permite funcţionarilor împuterniciţi de organul fiscal să efectueze o cercetare la faţa locului, precum şi experţilor folosiţi pentru această acţiune, intrarea acestora pe terenuri, în încăperi şi în orice alte incinte, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a face constatări în interes fiscal. Aveţi dreptul de a refuza intrarea în domiciliu sau în reşedinţă, caz în care intrarea în domiciliul sau în reşedinţa dumneavoastră se face cu autorizarea instanţei judecătoreşti competente”, scrie în documentul menţionat.

Contribuabilului în revine totodată obligaţia de prezentare la locul, data şi ora precizată în avizul de verificare.

Totodată, contribuabilului îi revine obligaţia de a prezenta informaţiile cerute de fisc, precum și aceea de a plăti diferenţele de impozit stabilite cu ocazia verificării fiscale, precum şi dobânzile şi penalităţile de întârziere aferente acestora.

Citiţi mai mult: ROMÂNII, verificaţi în PROPRIILE CASE de FISC – Taxe & Impozite > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/romanii-verificati-in-propriile-case-de-fisc-1068335.html#ixzz2l6KLK7S5
EVZ.ro