S-a produs cel mai important eveniment de la aselenizarea lunii

PREMIERĂ. Sonda spaţială Voyager 1 a ieşit în afara sistemului nostru solar. Este primul obiect construit de om care ajunge în spațiul interstelar. Sonda este atât de departe de Pământ, încât un semnal radio transmis de Voyager ajunge pe Terra abia în 17 ore.
„Am sperat că acest moment important va avea loc încă de la începerea acestui proiect, în urmă cu 40 de ani“, a declarat profesorul Ed Stone, cercetătorul-şef al echipei care se ocupă de Voyager 1. „Din punct de vedere ştiinţific Voyager 1 are o valoare inestimabilă, dar acum vorbim şi despre un moment istoric comparabil cu înconjurul Pământului lui Magellan sau cu aselenizarea lui Armstrong!“, a completat acesta.

Totul a început în 1977

Voyager 1 a fost lansată de agenţia spaţială americană NASA la 5 septembrie 1977 şi a ajuns în apropierea planetelor Saturn şi Jupiter, fiind prima sondă spaţială care a transmis imagini cu sateliţii acestor planete. În anul 2007, Voyager 1 câştiga deja titlul de cel mai îndepărtat obiect construit de oameni din sistemul solar. Acum e la circa 19 miliarde de kilometri de Pământ.

SURSA:DCNEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *