Scandal la Palatul Victoria după Ordonanţa „85 la sută”. Ponta îl caută pe funcţionarul care l-a pus într-o „situaţie penibilă” ca să-l dea afară

La o săptămână după ce Guvernul a anunţat că pune taxă de 85% doar pe salariile compensatorii ale şefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar ordonanţa publicată în Monitorul Oficial şi intrată în vigoare acoperă integral atât sistemul de stat cât şi cel privat, premierul Victor Ponta a susţinut la începutul şedinţei de Guvern că vinovatul este la Ministerul Finanţelor. Teza lui Ponta este aceea că funcţionarul de la Finanţe ar fi modificat textul ordonanţei între şedinţa de Guvern de marţi şi momentul publicării în Monitorul Oficial, joi.

Premierul le-a citit miniştrilor integral articolul din ordonanţa 55/2013 aşa cum, spune el, a fost adoptat în şedinţa de Guvern. „Am în faţă textul decis în Guvern: «Prin excepţie de la prevederile privind Codul Fiscal, cota de impozit de 85% pentru veniturile reprezentând sume compensatorii, cu ocazia încetării contractului de muncă, angajaţilor cu funcţii de conducere şi persoanelor care sunt numite în calitatea de membru în consilii de conducere din cadrul ASF şi din cadrul autorităţilor care se reorganizează prin ordonanţa de înfiinţare a ASF». Deci, asta am adoptat noi în şedinţa de guvern, la Monitorul Oficial a mers altceva”, a spusPonta.

SURSA gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *