SCENARIU DELICAT PENTRU COALIȚIE: TĂRICEANU ȘI-A ATENȚIONAT APROPIAȚII

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat în discuțiile interne din partid că urmează poate cea mai complicată perioadă pentru coaliția PSD-ALDE de la înființarea alianței guvernamentale, au relatat surse din formațiunea liberal-democrată.
Liderii ALDE au avut o ședință după ratarea pragului electoral la alegerile europarlamentare și au adoptat un set de proiecte pe care doresc să le promoveze în Guvern și în Parlament.
Cu această ocazie, dar și în alte discuții informale, Călin Popescu Tăriceanu a lansat un scenariu negru pentru coaliția PSD-ALDE.
„Tăriceanu spune că acum este un val de ură și orice ai zice, orice ai face rațional, nu se mai judecă la rece, că e multă emoție și că o să fie foarte greu pentru noi și PSD să ne facem auzite proiectele concrete și soluțiile pe care le propunem. Pe de altă, parte, nu ai ce face, trebuie să mergem mai departe, chiar dacă e vreme rea afară”, a spus un lider central ALDE pentru ȘTIRIPESURSE.RO.
„Rămânem la guvernare, recalibrăm relația cu PSD, impunem proiecte ALDE astfel încât să ne identificăm ca partid”, a transmis liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în ședința de analiză, au spus anterior surse participante la ședință.